Aankondiging afdelingsavond 20 mei

Aanstaande vrijdag, 20 mei, hebben we de weer een laptopavond, deze vond ook al eens plaats in september 2009. Het plan is om deze avond te vullen voor en door onze leden.

Bij vele amateurs is de computer niet meer weg te denken uit de shack en soms staan er zelfs meerdere tegelijk te draaien. Middels allerlei software kan tegenwoordig alles gedaan worden waar vroeger allerhande randapparatuur voor nodig was. Denk aan Telex, Fax, SSTV, etc. Ook zijn er allerlei digitale modes bijgekomen die een hele nieuwe manier van verbindingen maken mogelijk hebben gemaakt. Denk aan WSJT voor meteoorscatter en EMEen, Digipan, PSK, etc. Maar ook is de computer behulpzaam bij het berekenen van antennes, spoelen, LC kringen en nog veel meer. En wat te denken van contesten zonder een log programma, niemand wil het nog en die het nog wel doet moet je zoeken als de bekende naald in een hooiberg. Hoe komen we tegenwoordig toch allemaal aan die fijne homepages op het internet, is dit simpel te maken of is dit alleen voor de expert? Kortom de computer is niet meer weg te denken uit het leven van de zendamateur.

Inmiddels zijn er zoveel diverse programma’s voor allerlei zaken, wat voor de ene amateur dagelijkse kost is maar waar een ander geen weet van heeft. Wij willen dan ook graag dat de afdelingsleden die bereid zijn hun laptop of gewone computer mee te nemen en eens aan de andere leden laten zien wat ze er zoal mee doen. Denk niet van “Ooo maar wat ik ermee doe dat weet een ander ook wel”. Het kan ook zijn dat een ander al jaren iets op de computer heeft staan maar hier niet het fijne van weet.

Ons staat een avond voor ogen waar we onder het genot van een hapje en drankje gezellig babbelend en demonstrerend wat er mogelijk is met de computer.

Laat via de server weten de komende week of je de pc meeneemt en wat je zoal kunt laten zien.

Namens het bestuur, Eltje PA3CEE.