Afdelingsavond December

 

Alweer de laatste afdelingsavond van 2011 is geweest, zoals traditioneel sluiten we die af met een gezellige avond. Deze avond eens geen praatjes over techniek, antennes of een DXpeditie naar een verre streek al dan niet gebracht door de eigen leden. Nee deze avond staat in het teken van het gezellig bij elkaar zijn, een lekker bakje koffie en een heerlijk koud en warm buffet klaargemaakt door onze gastheer Harry Schut en familie. Dat men er dit keer weer een waar feest van heeft gemaakt leest u verderop. Ook stond er voor het eerst zins jaren weer eens de bingo op het program. Het bestuur had kosten nog moeite gespaard en had een tafel vol leuke prijzen samengebracht, nu moest alleen het spel nog worden gespeeld om te zien wie met de knikkers naar huis zou gaan.

Klokslag acht uur nam voorzitter Eltje het woord om de 42 mannen en vrouwen een genoeglijke avond toe te wensen. Tweeënveertig belangstellenden, de zaal was dan ook bomvol tot aan de laatste stoel was deze bezet! Er werd gestart met een heerlijk bakkie leut met bijbehorend gebak. Nadat dit was genuttigd nam Johan het woord om uitleg te geven hoe we het spelletje bingo gingen spelen, er was inmiddels enige reclame gemaakt aangaande de te winnen prijzen, waarbij de kans om deze te winnen zo groot mogelijk te maken er maar één remedie was “koop zoveel mogelijk bingo kaartjes”. Engel en Roona gingen de zaal in met de kaartjes en brachten deze aan de man. Nadat de bingomachine onder deskundige leiding van Engel en Jaap was gemonteerd kon het spel beginnen. Wat er toen gebeurde…… het werd muisstil in de zaal, soms een rariteit in deze o zo drukke afdeling. Maar het enige geluid wat te horen was waren het roepen van de nummers en het draaien van de bingomolen. Al vlot viel er een eerste bingo en kon er een mooie prijs worden gekozen na twee rondjes spelen moesten we noodgedwongen stoppen want de kokkin riep dat het eten bijna klaar was.

Maar we hadden nog een ander punt op de agenda staan, wie zou tot “Amateur van de Kanaalstreek” worden uitgeroepen? De vz nam wederom het woord en in zijn considerans , welke speciaal geschreven was in de baas zijn tijd, konden we opmerken dat het wel een hele bezige bij in de hobby is welke het dit jaar zou worden. Uiteindelijk werd Jan PA3FXB naar voren geroepen en werd middels een handdruk en een envelop met inhoud deze benoemd tot “Amateur van de Kanaalstreek 2011”. Bij deze nogmaals gefeliciteerd Jan!

 

 

 

 

 

 

Ja en toen ging de keuken open. Als vz heb je toch maar een belangrijke functie, als eerste ging deze ons dan ook  voor in het kiezen uit alle lekkernijen. Aangezien Peter PE1MJG, Roelof PE5TS en Roona als nieuwelingen deze happening niet kenden werden ze door de vz uitgenodigd om hem te begeleiden naar de dis zodat hij deskundig kon uitleggen wat het beste eerst te nuttigen en waarmee te eindigen! Harry en medewerkers hadden ook dit keer kosten nog moeite gespaard en we konden dan ook weer kiezen uit een rijkelijk geserveerd warm- en koud buffet. Ook aan onze vegetarische vriend was gedacht, en voor hem was er dan ook een aparte tafel met lekkernijen bereid. Dat het smaakte bleek wel aan het eind, de pannen waren helemaal leeg! Echt geen hulp gehad Jan?

 

 

 

 

 

 

Na het eten is er nog één super ronde gehouden met bingo. Ook in deze ronde waren er weer een aantal mooie hoofdprijzen te winnen. Uiteindelijk zijn alle prijzen bij de mensen welke een bingo hadden terecht gekomen. En we sloten tegen kwart voor elf dan dit enerverend spelletje af! Hoezo bingo is oubollig, de meesten hadden het zweet op hun voorhoofd van de inspanning!!

Tegen half twaalf verlieten de laatste mensen de zaal en doken een koude en natte december nacht in, op weg naar huis en haard met of zonder prijs, maar met een voldaan gevoel na een zeer geslaagde afdelingsavond.

Johan, PE9DX.