Afdelingsavond maart

Met een opkomst van 31 leden was het weer een gezellige drukte tijdens de maandelijkse bijeenkomst van onze afdeling de Kanaalstreek. Door de vz werd gemeld dat Teun PA0TAU op dit moment in het ziekenhuis verblijft, we weer een nieuw lid mochten begroeten, Ton Bakker PA2GT uit tweede Exloermond, welkom bij de club. Er werd een minuut stilte gehouden voor oud lid Be Flap PA3AOT welke kortgeleden door een slopende ziekte op 53 jarige is overleden. Be welke samen met Grietje in de jaren welke zij lid waren van onze afdeling altijd een ieder met raad en daad terzijde stond, Be welke met zijn grote technische kennis vele leden op weg heeft geholpen als je er even niet meer uit kwam of net even een ander inzicht gaf om een project toch succesvol af te ronden. Rust zacht Be.

Roger PD1D welke iets minder tijd heeft gekregen voor de hobby wegens studie had weer enige leuke spullen meegenomen voor de verkoping, dat een grote “patatsnijder” snel van eigenaar wisselde en wie deze heeft verworven is duidelijk op de foto te herkennen. Tijdens de rondvraag toonde Johan PE9DX een bouwpakketje, de HF-speurder (kosten 3,50 euro), welke hij afgelopen week had binnengekregen en binnen een kwartier in elkaar te solderen is en ook direct werkbaar was. Een waar wonder.. Bij navraag wie ook zo’n pakketje wilde bezitten melden er zich 16 mensen, de bestelling gaat dit weekend de deur uit en zal in april in ontvangst kunnen worden genomen. Dat het ding werkte demonstreerde Eltje direct door de zaal rond te gaan en allerhande “storende elementen”opspoorde.

 

 

 

 

 

 

De lezing deze avond werd verzorgt door Timon PA1T en Thomas PA1M, er werd uit de doeken gedaan welke HF transciever nu de beste is voor wat voor gebruik en welke prijskaartjes hier aan hangt. Thomas had de presentatie gemaakt en Timon gaf een toelichting van het geheel. Om alle pro’s en con’s nog eens na te lezen moet je volgens de heren op de pagina van Rob Sherwood zijn, deze laat de daadwerkelijke testresultaten zien, Rob heeft namelijk met niemand bemoeienis. Wat je bij de meeste vakbladen welke ook testen publiceren natuurlijk niet altijd kan zeggen. De link naar Rob zijn pagina is: http://www.sherweng.com/table.html

Na de lezing was er nog ruimschoots tijd over voor de sociale contacten en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Johan-PE9DX.