Afdelingsavond mei:

De zaal was weer goed gevuld op deze afdelingsavond, zevenentwintig belangstellenden hadden deze avond de weg weer gevonden naar de zaal van Harry. Hierna is er nog één bijeenkomst in deze zaal en dan zal een stukje geschiedenis van onze afdeling worden afgesloten op deze plek!

De bestuurstafel werd bevolkt door maar twee mensen, onze vz stond aan de vooravond van zijn vertrek naar 5X, twee andere leden v/h bestuur liepen op datzelfde moment op de markt in Dayton Ohio USA rond, zodat alleen Engel en Johan overbleven. De agenda werd even kort doorgenomen, de mededelingen gedaan, er was niks voor de rondvraag waarna een korte pauze volgde en de lezing welke door Albert PA0ABE werd gegeven kon beginnen.

Albert had een scoop en toongenerator meegenomen, middels een boeiend verhaal over de opbouw en werking van de scoop kon worden getoond hoe simpel je met dit meetapparaat toch heel veel van schakelingen, fout zoeken etc kan bewerkstelligen. Natuurlijk is basiskennis van de electronica een vereiste om ook te begrijpen wat al die friemels en kriebels op zo’n scoopscherm inhouden! Dat ontlokte Albert de uitspraak “maar jullie hebben toch allemaal je examen gehaald, dus je hebt er voor moeten leren”.
Middels een aantal meegebrachte spullen liet Albert zien hoe je heel simpel b.v. de frequentie kunt bepalen van een onbekende kring, liet zien hoe je middels een eenvoudig schakelingetje kunt aantonen of een diode of transistor goed of defect is, en meer van dit soort handigheidjes.
Conclusie een scoop is een waardevol meetinstrument waar je vele zaken mee aan het licht kunt brengen. Na afloop van de lezing bedankte Johan hem en overhandigde Albert een envelop met inhoud. Albert bedankte de zaal en liet zich daarna één van Harry’s culinaire versnapperingen goed smaken.

 

Uiteraard gingen de aanwezige leden nadien met elkaar in onderling qso waarna de laatste leden tegen elf uur de zaal ook weer voldaan verlieten.

Johan-PE9DX.