Samenwerking VERON radiozendamateurs en RTV Stadskanaal

RTV Stadskanaal heeft een unieke samenwerking met de radiozendamateurzender ‘PI4AA’ gesloten. Hierdoor krijgen de leden van de afdeling Kanaalstreek een nieuwe mogelijkheid tot luisteren..

PI4AA is de verenigingszender van de VERON (Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland) die elke 4 weken een gevarieerd nieuwsbulletin brengt voor de radioamateurs. De rechtstreekse uitzending van amateurzender PI4AA zijn in heel Nederland te ontvangen op o.a. de 3.605 MHz kortegolf. De VERON heeft ook een radioafdeling ‘Kanaalstreek A-27’ welke zetelt in Stadskanaal. Voor deze groep zendamateurs en geïnteresseerden komt er nu een fraaie mogelijkheid bij PI4AA te ontvangen.

Afgesproken is om het zendamateurnieuws van PI4AA uitsluitend in zijn geheel, ononderbroken en ongewijzigd via RTV Stadskanaal te herhalen. Ad Spaninks (PE1FTV) is de First Operator van PI4AA en zegt het volgende: ” Wij zijn blij het VERON nieuws op deze manier de huiskamer in te brengen in zuid oost Groningen en oost Drenthe. Dit is ook een prachtige kans om het radiozendamateurisme en de VERON bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Tot nu toe vonden altijd alle herhalingsuitzendingen van PI4AA uitsluitend op de radioamateurbanden plaats. Door het nieuwsbulletin te herhalen via een lokaal omroepstation bereiken we nu ook niet-zendamateurs.Wij zijn dus erg enthousiast met deze samenwerking en hopen voor de toekomst stiekem al op navolging in den lande”, aldus Ad Spaninks van PI4AA.

RTV Stadskanaal gaat de uitzending van PI4AA herhalen op iedere laatste dinsdagavond van de maand tussen 20.00 en 21.00 uur in het programma RTVSmedia. Rondom het bulletin hoor je het overige radiozendamateur nieuws zoals bijvoorbeeld mededelingen van de afdeling kanaalstreek. Dinsdag 29 maart kun je de 1e uitzending verwachten. Oude uitzendingen en het uitzendschema van de VERON verenigingszender zijn op te vragen via:  http://www.pi4aa.nl.